Blogg som handlar om bilar, sport och fritid

Blogg som handlar om bilar, sport och fritid

Köpte en riktigt bra betesputs/ slaghack online

För något år sedan köpte vi en gård och med denna gården medföljde mark som bestod av ängsmark. Första sommaren valde jag att klippa den marken med en vanlig gräsklippare och det var inte lätt! Nu iår kommer jag inte att göra om det misstaget utan köpa en betesputs även kallad slaghack istället. Det var en hel del grova partier på den här ängsmarken och det klarade inte en gräsklippare av. Med en slaghack/ betesputs kan man köra på över små buskar, vass och allt möjligt utan att behöva oroa sig.

En annan fördel med en slaghack är även att den klipper en större yta än vad en vanlig gräsklippare gör. Det gör att jag kommer att spara både tid, svett och tårar på att klippa gräset på den tomt vi har.

Jag letade online efter en betesputs som inte var allt för dyr och ett företag som jag kunde känna mig trygg med, ifall slaghacken skulle börja strula. Till slut kom jag till en sida som säljer en massa bra maskiner till jordbruk m.m. En specialist på det helt enkelt, som man lätt kan vända sig till med allt som har med maskinen att göra. Mannen bakom företaget kommer även hem till en och demonstrerar maskinen om man önskar. Jag som aldrig har kört en tvåhjulstraktor med betesputs innan uppskattar det väldigt mycket.

Sidan jag hittade erbjuder även finans om man önskar det. Det är ju en del pengar man behöver lägga på en sådan maskin, känns bra att man kan dela upp betalningarna och det slipper att bli en dyr engångssumma.

Längtar tills jag får hem min betesputs och kan köra den på mina marker. Det kommer att bli så mycket lättare och lite roligt med. Ska bli intressant att få köra runt med en slaghack.